Λόγοι για να αγαπήσετε το τρέξιμο




Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αρχίσει κάποιος το τρέξιμο. Εμείς σας παρουσιάζουμε μόνο… 9 που νομίζουμε ότι είναι αρκετοί για να σας πείσουν.

1. ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΟΚΑΛΑ 
Δεκαπέντε λεπτά χαλαρού τζόγκινγκ επί 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειώσετε τον... κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή σας, κατά 40%, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρία Οστεοπόρωσης της Μεγάλης Βρετανίας.

2. ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου αναφέρουν ότι με 30 λεπτά τρέξιμο, ένας ενήλικας 63,5 κιλών καίει 391 θερμίδες, ενώ κάνοντας ποδήλατο καίει 277 και παίζοντας τένις 272 θερμίδες. Μετάφραση; Θα “ρίξετε” την κοιλιά σας σε 40% λιγότερο χρόνο.

3. ΓΙΝΕΤΕ ΕΥ-Τ-Υ-Χ-Ι-Σ-Μ-Ε-Ν-Ο-Ι 
«Η ήπια έως μέτρια άσκηση απελευθερώνει φυσικές ενδορφίνες καλής διάθεσης που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε το στρες και κυριολεκτικά σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι», εξηγεί ο 'Αντριου Μακ Κάλοτς, επικεφαλής στο Ίδρυμα Διανοητικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

4. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΔΙΑΝΑ 
Μερικοί δρομείς θέτουν ως στόχο μια συγκεκριμένη απόσταση ή μια χρονική επίδοση, άλλοι εστιάζουν στη βελτίωση της υγείας τους ή στην απώλεια βάρους, και κάποιοι τρέχουν απλώς για χαλάρωση. Το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε με το νου σας.

5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Ενώ άλλα αθλήματα έχουν ημερομηνία λήξης, οι δρομείς δεν χρειάζεται να σταματήσουν. Δείτε τον θρυλικό 70χρονο Ρον Χιλ που δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα τρεξίματος από τον Δεκέμβρη του 1964.

6. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ
Με κρύο ή βροχή, με ήλιο ή αέρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μη βγείτε για τρέξιμο. Αρκεί να προσθαφαιρέσετε κάποια ρούχα, ανάλογα με τον καιρό, και να το δείτε σαν πρόκληση. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που είναι κομμένη και ραμμένη για τον καλό καιρό της χώρας στην οποία ζούμε!


7. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
Το τρέξιμο νωρίς το πρωί σάς επιφυλάσσει αληθινά όμορφες εμπειρίες που αξίζει να βιώσετε. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται, φτάνετε πρώτοι σ’ εκείνο το λιβάδι, οι άδειοι δρόμοι είναι όλοι δικοί σας, βλέπετε τον ήλιο να ανατέλλει με όλο του το μεγαλείο και δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε με κανέναν. Τι μεγάλη ικανοποίηση που νιώθετε!

8. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΝΑΡΑΔΩΝ
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ζήτησαν από ανθρώπους που έκαναν καθιστική ζωή και υπέφεραν από αϋπνία, να κάνουν τζόγκινγκ 20-30 λεπτά μέρα παρά μέρα. Αποτέλεσμα: o χρόνος που τους χρειαζόταν για να αποκοιμηθούν μειώθηκε κατά το ήμισυ, και η διάρκεια του ύπνου αυξήθηκε σχεδόν κατά μία ώρα.

9. ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ
Υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή. Εκεί που δεν το περιμένετε, πρέπει να το βάλετε στα πόδια για να σώσετε τη ζωή σας. Πώς θα τα καταφέρετε αν δεν έχετε λιγάκι προπονηθεί;