12 γλυπτά φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.


Ο οικολογικός τρόπος ζωής και ειδικότερα η τάση για ανακύκλωση αυξάνονται μέρα με την μέρα. Κάποιοι καλλιτέχνες θέλοντας να δείξουν πως η τέχνη είναι όμορφη από όλες τις πλευρές της, έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά. Επειδή ταPsaxtiria είναι και θα είναι πάντα υπέρ της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος σας παρουσιάζουμε 12 μοναδικά γλυπτά από διάφορα ανακυκλωμένα υλικά.


01_a96860_perros

Ο Robert Bradford δημιουργεί αυτά τα μοναδικά γλυπτά ζώων σε κανονική κλίμακα, χρησιμοποιώντας μόνο πλαστικά αντικείμενα, κυρίως παιχνίδια αλλά και κάθε είδους πλαστικό που έχει ζωηρά χρώματα. Το 2002 άρχισε να θεωρεί τα ξεχασμένα παιχνίδια των παιδιών του ως κάτι ξεχωριστό. Μερικά από τα γλυπτά του περιέχουν μέχρι και 3.000 παιχνίδια και πωλούνται έναντι 19.000 δολαρίων. [Site Robert Bradford]


02_a96860_coca

Ο καλλιτέχνης Stuart Murdoch κατασκεύασε μια γέφυρα πανομοιότυπη με την γέφυρα Clifton Suspension χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα κουτάκια Coca Cola.


03_a96860_23

"Broken Family" από τον Anthony Haywood, για το συγκεκριμένο έργο του χρησιμοποίησε διάφορες οικιακές συσκευές που ήταν για ανακύκλωση για να φτιάξει αυτό το γλυπτό ελέφαντα.


subodh-gupta_fFO4b_6648

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο "Μια γιγάντια νεκροκεφαλή φτιαγμένη από είδη κουζίνας"μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αναφορά που κάναμε για αυτό το έργο.


05_a96860_12

Ένα γλυπτό φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ρολόγια τσέπης, χεριού και τοίχου, από τονMichael Roberts.


06_a96860_oso

Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου υπάρχουν 20 γλυπτά κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Ένα από αυτά είναι αυτή η αρκούδα που βλέπετε στην φωτογραφία επάνω που ειναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένες σακούλες.


07_a96860_ola

Ο κορεάτης καλλιτέχνης Jean Shin δημιούργησε αυτό το γλυπτό με τίτλο "Sound Wave" το 2007 με μισό λιωμένους δίσκους βινυλίου για να επισημάνει "Τα αναπόφευκτα κύματα της τεχνολογίας που συνεχώς αντικαθιστούν κάποια μέσα εγγραφής με κάποια νεότερα και πιο σύγχρονα".


08_a96860_pelotas

Ο καλλιτέχνης Nick Sayers δημιούργησε αυτό το έργο που βλέπετε στην επάνω φωτογραφία αποκαλούμενο "To Live", ένα καταφύγιο που δημιουργήθηκε από αποκόμματα ακίνητων περιουσιών με σκοπό να δημιουργήσει μια δήλωση για την έλλειψη στέγης. Το έργο αυτό βρίσκετε στην έκθεση The Lightbox στο Woking, Surrey Ιανουάριος 2009


09_a96860_pajaros

Water Bird γλυπτό στο Wetlands Centre του Λονδίνου. Αυτό το γλυπτό είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες από το ITV Fixers.


10_a96860_arte

Ο κόσμος της τέχνης βουίζει με τις νέες ιδέες για την ανακύκλωση των προϊόντων. Η πιο πρόσφατη καταχώριση σε όλο αυτό είναι το "Wood And Wire Bird" που είναι κατασκευασμένο από σίδερο, βαμβάκι, κομμάτια υποδημάτων, ξύλο, αλουμίνιο, γυαλί και χαρτί.


11_a96860_mujer2

Ένα ακόμα γλυπτό που γίνεται από δίσκους βινυλίου.


12_a96860_hierro

Είναι επτά μέτρα σε ύψος και ζυγίζει τρεις τόνους. Είναι ο WEEE Man! Αυτό το γλυπτό βρίσκετε στο Eden Project του Cornwall, μετά από το ντεμπούτο του στην South Bank του Λονδίνου. Η British Royal Society of Arts έχτισε τον WEEE Man από απορρίματα ηλεκτρικών συσκευών για να συμβολίσει πόσο ένας άνθρωπος συμβάλει σε αυτού του είδους τα απόβλητα.